HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Briós

2013.07.04. 15:11 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:brios_1372943277.jpg

  • 1 kg BL 80 liszt,
  • 3,0 dl tej.
  • 3 ek cukor,
  • 5 dkg élesztő,
  • 2 ek sikér
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 1 tk só,
  • 25 dkg Ráma
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojássárgája

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom, belekeverek egy kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt.

A lisztbe belekeverem a maradék cukrot, a sikért, a sót és az aszkorbinsavat.

Felolvasztjuk a rámát, ügyelve, hogy ne legyen túl forró.. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tejfölt, az olvasztott Rámát és a három tojássárgáját, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragad, lisztet adunk hozzá.

Langyos helyen egy óráig kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.

12-13 dekás cipókat készitünk, majd mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk, azután csiga alakban feltekerjük.

Sütőlapra tesszük a briósokat, és letakarva, 15-20 percen át kelesztjük.

Megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk kristálycukorral.

180 fokon aranysárgára sütjük.

Címkék: Briós

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr505391097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása