HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tönköly kifli

2016.04.28. 13:47 | FülekiS | Szólj hozzá!

tonkoly_kifli.jpgHozzávalók:

  • 50 dk. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 3,5 dl. tej
  • 2,5 dk. élesztő
  • 2 evőkanál sikér
  • 4,0 dkg. olvasztott kókuszzsír
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só

 

Elkészítés:

1,5 dl. langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. (kb. 15 perc.)

A lisztbe belekeverjük a sót és a sikért.

Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a maradék tejet, és végül beleöntjük az élesztős tejet.

Összegyúrjuk,  ha ragadna a tészta, adunk még hozzá egy kevés lisztet.

Hagyjuk egy fél órát pihenni, meleg helyen, letakarva.

Ha kész, lisztezett felületen nyújtsunk belőle egy kb. 30 centis kört, és vágjuk nyolc cikkre. (Deszkán lisztezés nélkül is nyújtható.)

Kicsit megnyújtjuk hosszában, majd a szélesebbik végétől kezdve feltekerjük, és kifli alakúra hajtjuk. Ismét pihentetjük 15-20 percig.

200 fokon sütjük 15-20 percig. A sütő aljába tegyünk egy edénybe vizet!

Ha már szép barna ki lehet venni, és rácson hűlni hagyjuk.

Címkék: Kifli Tönkölybúza

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr758670082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása