HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Káposztás puffancs

2012.01.08. 06:11 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli,
  • 25-30 dkg liszt.
  • 1 kis fej káposzta,
  • 3 tojás sárgája,
  • só,
  • bors

Elkészítés:

Héjában főtt krumplit krumplinyomón áttöröm, kicsit hagyom hűlni.

A káposztát lereszelem, megpárolom, mint a káposztás tésztához. Ezt is langyosra hűtöm, majd összegyúrom a hozzávalókat. Ízlés szerint sózom, borsozom. Egy kis fokhagyma sem árt bele, de ezt el is lehet hagyni.

5-6 mm vastagra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszúrom, vagy négyzetekre vágom.

Forró olajban szép pirosra sütöm.

Pörköltekhez, elsősorban vadakhoz kiváló köret, de magában, esetleg tejföllel, tartármártással is nagyszerű vacsora lehet.

Címkék: káposztás puffancs

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr403527886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása