Hozzávalók:
- 1 doboz chilis bab (250 gr)
- 30 dk nokedli
- 1 pár virsli, és/vagy egy kevés kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk morzsolt oregano
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- 1 kk édesnemes piros paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt chili
- 10 dkg száraz füstölt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát durvára metéljük. Én félbe vágtam, majd 6-7 mm szélesre szeleteltem. Kevés olajon megdinszteljük, de csak addig, amíg jól meg nem puhul. Ekkor a finomra metélt fokhagymát, az oregánót, a kakukkfüvet és a pirospaprikát belekeverjük.
Ráöntjük a Csilis babot, belekeverjük a virslit és a kolbászt és a nokedlit.
Pár percig főzzük. Közben ízesítjük még borssal és őrölt chilivel. Aki nem szereti a túlcsípős ételt, ezeket el is hagyhatja, vagy csak óvatosan használja.
Ekkor tegyük bele egy tűzálló tálba, szórjuk meg a tetejét a sajttal, és 200 fokos sütőben süssük, ameddig a teteje szép piros-barnára nem sül.