HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Babos nokedli

2014.03.09. 12:10 | FülekiS | Szólj hozzá!

Babos nokedli 01.jpgHozzávalók:

  •           1 doboz chilis bab (250 gr)
  •           30 dk nokedli
  •           1 pár virsli, és/vagy egy kevés kolbász
  •           1 fej vöröshagyma
  •           1 kk morzsolt oregano
  •           1 kk morzsolt kakukkfű
  •           1 kk édesnemes piros paprika
  •           3 gerezd fokhagyma
  •          
  •           bors
  •           őrölt chili
  •           10 dkg száraz füstölt sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát durvára metéljük. Én félbe vágtam, majd 6-7 mm szélesre szeleteltem. Kevés olajon megdinszteljük, de csak addig, amíg jól meg nem puhul. Ekkor a finomra metélt fokhagymát, az oregánót, a kakukkfüvet és a pirospaprikát belekeverjük.

Ráöntjük a Csilis babot, belekeverjük a virslit és a kolbászt és a nokedlit.

Pár percig főzzük. Közben ízesítjük még borssal és őrölt chilivel. Aki nem szereti a túlcsípős ételt, ezeket el is hagyhatja, vagy csak óvatosan használja.

Ekkor tegyük bele egy tűzálló tálba, szórjuk meg a tetejét a sajttal, és 200 fokos sütőben süssük, ameddig a teteje szép piros-barnára nem sül.

Babos nokedli 03.jpg

Címkék: bab nokedli babos nokedli

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr345851085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása