HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kalácskoszorú

2020.05.11. 07:39 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:fonott_001.jpg

  • 50 dg. liszt
  • 2,5 dkg. élesztő
  • 2 dl. tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg. margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk. só
  • 2 ek. melegvíz
  • 1,5 ek. kakaó

Elkészítés:

2 dl tejbe teszünk 1 evőkanál cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.

Ezután a liszttel, a maradék cukorral, a tejszínnel, a margarinnal, a tojássárgájával és a sóval félig bedagasztjuk.

A tésztát kétfelé vesszük. Egyik részbe beledolgozunk meleg vízben elkevert kakaóport, és simára dagasztjuk mind a két tésztát.

A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és külön-külön megkelesztjük a „fehér” és a „barna” tésztánkat. Ez legalább egy óra, de ne kelesszük túl!

Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk először a „fehér” tésztát és kb. 50*30 cm-esre nyújtjuk, majd ugyan ezt tesszük a „barna” tésztával is.

A fehér tésztára ráterítjük a „barnát” és együtt is nyújtjuk még egy kicsit. Kettévágjuk úgy, hogy a hosszabb oldala maradjon meg.

Feltekerjük mind a két részt, majd a két rudat egymással keresztezve megfonjuk, kör alakba hajtjuk, a két végét összecsípjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, majd egy éles késsel a fonatok oldalát 3-4 mm mélyen bevágjuk.

30 percig hagyjuk kelni, felvert tojással bekenjük, és 190 fokos sütőbe tesszük. 5 perc után levesszük a sütő hőfokát 170 fokra és 30-35 perc alatt megsütjük.

fonott_003.jpg

Címkék: Kalács Foszlóskalács Kalácskoszorú

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1615679700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása