HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Zsemlés véreshurka

2012.01.03. 08:58 | FülekiS | Szólj hozzá!

Véreshurka.jpg 

Hozzávalók:

 

  • 1 kg fejhús,
  • 50 dkg tokaszalonna,
  • 35 dk fehér kenyér,
  • 30 dkg hagyma,
  • 2 litervér,
  • 15 dkg zsír,
  • 5 dkg só,
  • 2 dkg őrölt bors,
  • 2 ek majoránna.

 

Elkészítés:

 

A fehér kenyeret már az előző nap apró kockára vágom és óvatosan egy kicsit megpirítom a sütőben, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett.

A fejhúst és a tokaszalonnát sós vízben megfőzöm. Ha nem kapok tokaszalonnát, akkor lehet hasaalja szalonna is. Hagyom kicsit hűlni, majd a fejhúst ledarálom, a legnagyobb lukú tárcsát használva.

A tokaszalonnát félpuhán apró kockákra vágom.

Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom.

Az eddigieket összekeverem a vérrel, én a vér savót leöntöm, és nem használom fel.

Sózom, fűszerezem, majd kevés abálevet hozzáadva lazán a bélbe töltöm. 90 fokos abálében kb. háromnegyed óra hosszat abálom. Onnét kivéve hideg vízbe teszem pár másodpercre, majd leszikkasztom.

Címkék: hurka véreshurka zsömlésvéres

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr933515641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása