Hozzávalók:
- 1 kg fejhús,
- 50 dkg tokaszalonna,
- 35 dk fehér kenyér,
- 30 dkg hagyma,
- 2 litervér,
- 15 dkg zsír,
- 5 dkg só,
- 2 dkg őrölt bors,
- 2 ek majoránna.
Elkészítés:
A fehér kenyeret már az előző nap apró kockára vágom és óvatosan egy kicsit megpirítom a sütőben, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett.
A fejhúst és a tokaszalonnát sós vízben megfőzöm. Ha nem kapok tokaszalonnát, akkor lehet hasaalja szalonna is. Hagyom kicsit hűlni, majd a fejhúst ledarálom, a legnagyobb lukú tárcsát használva.
A tokaszalonnát félpuhán apró kockákra vágom.
Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom.
Az eddigieket összekeverem a vérrel, én a vér savót leöntöm, és nem használom fel.
Sózom, fűszerezem, majd kevés abálevet hozzáadva lazán a bélbe töltöm. 90 fokos abálében kb. háromnegyed óra hosszat abálom. Onnét kivéve hideg vízbe teszem pár másodpercre, majd leszikkasztom.