Hozzávalók:
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg reszelt alma
- 5-10 dkg darált dió
- 3 tojás
- 10 dkg Ráma
- 1 dkg sütőpor
- 1 kk fahéj
- Kevés mazsola
Csokimázhoz
- 30 dkg porcukor
- 3 ek kakaó
- 3 ek forró víz
Elkészítés:
A vajat félig felolvasztom, beleteszem a tojások sárgáját, a porcukrot és öt percig keverem.
A sütőport elkeverem a liszttel, majd a vajas masszához keverem. Ezután a reszelt almát, fahéjat, mazsolát, darált diót is belekeverem a tésztába.
Végül a tojások felvert habját is belekeverem.
Kizsírozott és zsemlemorzsával kikent tepsiben 175 fokos sütőben kisütöm. Addig sütöm, amíg elkezd színesedni. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy nem maradt-e nyers a közepe.
A csokimázhoz valókat alaposan összekeverem és rákenem a még forró sütire.