HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rákóczi túrós

2013.12.31. 10:04 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

 tészta:

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • Rákóczi túrós 01.jpg
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárga
  • 1 dl tejföl
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 75 dkg túró
  • 10-12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 5-10 dkg mazsola
  • 1 tk.vaníliakivonat,
  • 1 citrom reszelt héja
  • zsemlemorzsa

habrács:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • vaníliás cukor

 

Elkészítése:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd 2 tojás sárgájával hidegen összegyúrjuk.

A cukros sütőporos lisztet elmorzsolom a felkockázott hideg vajjal és a tejföllel, tojássárgával omlós tésztát gyúrok belőle. Mehet a hűtőbe 30 percre, ezalatt elkészül a töltelék.

A túrót kikeverem a cukorral, tojássárgákkal, ízesítőkkel, (hozzáadom a megáztatott lecsepegtetett mazsolát), végül belekeverem a habbá vert fehérjéket is óvatosan.

A tésztát vajazott lisztezett tepsibe nyújtom, megszurkálom és 180 fokon 10 percig elősütöm.

Kiveszem és megszórom egy kanál zsemlemorzsával, majd rásimítom a túrókrémet. Tovább sütöm 25 percig.

Közben kemény habbá verem a 3 fehérjét, majd apránként hozzáadom a cukrot is, tovább verve a habot.  Ezután habzsákba szedem és a kivett tészta tetejét berácsozom vele. Visszateszem sülni még kb. 10-15 percre, míg egy kicsit színesedik a hab.

Ezalatt a baracklekvárt botmixerrel pürésítem és egy nylonzacskóba szedem, lukat vágok a csücskére.

A kész sütemény rácsközeibe nyomom a lekvárt és a tepsiben hagyom kihűlni.

Címkék: túrós Rákóczi Rákóczi túrós

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr495718515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása