HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Császárzsömle

2013.07.02. 15:36 | FülekiS | Szólj hozzá!

csaszarzsomle_06_1372771247.jpgHozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 kg BL 80 liszt
  • 2 ek sikér
  • késhegynyi aszkorbinsav
  • 1 tk. só
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg Ráma

Elkészítés:

A tej felét meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.

A lisztbe belekeverem a sikért, az aszkorbinsavat és a sót.

Mikor felfutott az élesztő, nagyjából 15 perc, összekeverem a többi hozzávalóval, és alaposan kidagasztom.

Ha megkelt 12 dekás részekre osztom, meggömbölygetem a darabokat, hagyom még állni 10 percet.

Ezután egyenként 30 centisre sodrom és megformázom őket. Ezt úgy csinálom, hogy laza csomót kötök, és a szabad végeket, egyiket alulról a másikat felülről, befűzöm középre.

Az alsót kicsit túl lehet húzni, akkor „közepe” lesz a zsömléknek, mint az a képen látható.

Sajttal, mákkal, kristálycukorral, szezámmaggal megszórhatom.

Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.

Sütés után rácson hagyom hűlni a zsömléket.

Címkék: zsömle császárzsömle

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr455387906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása