HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mézespuszedli

2012.03.19. 07:36 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók
100      dkg       méz
32        dkg       Ráma
32        dkg       porcukor
2          kg        liszt
4          kk        szódabikarbóna
4          db.       tojás
2          kk        őrölt szegfűszeg
2          kk        fahéj
1          db.      citromhéj
1          db       narancshéj
Elkészítés

Egy edényben olvassz fel 32 dk rámát, öntsd hozzá a mézet, és keverj bele 32 dk porcukrot! Ezt a három anyagot össze kell melegíteni, de nem lehet forró, mert akkor a puszedli kemény marad.

Ha összekeverted a langyos, vagy inkább kicsit meleg, de semmiképp nem forró rámás-mézes-porcukrot, akkor hagy egy-két percig hűlni!

Közben 2 kg lisztet tegyél egy nagyobb tálba, és tegyél bele 4 enyhén púpos kávéskanál szódabikarbónát, és 4 tojást. Öntsd hozzá a mézes keveréket, és dolgozd ki, szép egyenletesre. Ez elég macerás lesz, mert ragadni fog a kezedhez rendesen. A végén én habkéssel szoktam a kezemről levakarni a masszát.

Még a teljes kidolgozás előtt ízesítsd porrá zúzott szegfűszeggel, citrom-, vagy narancshéjjal és bőven fahéjjal.

Ha összekeverted szép homogénné, akkor pihentesd a hűtőszekrényben 4-8 órán keresztül!

A tésztából készíts a két tenyered között diónyi gömböcskéket és helyezd egymás mellé sütőlapra. A sütőlapot persze kend be mindenhol rámával és lisztezd is be, vagy használj teflonos sütőlapot!

A kicsiny gömbökből a meleg hatására ügyes kis cipóalakú puszedlik lesznek.

Forró sütőben kell kisütni, ami mindössze 5-6 perc. Ne az órát nézd, ha nem a puszedliket. Nem szabad neki megbarnulni. Amikor a széle kezd színesedni, akkor ki kell venni!

Ha mindent jól csináltál eddig, akkor a sütid most igen puha. Ezért egy-két percig várj és egy torta késsel szedd le a sütőlapról óvatosan. Kend be a tetejét, addig, amíg forró főzött tojáshabbal. Néhány óra múlva kemény lesz, mint a kő.

Most csomagolhatod, nejlon zacskókba. Néhány óra múlva megpuhul, és igazán finom lesz.

Ebből a mennyiségből kb. 220-230 db mézest lesz!

Címkék: mézes puszedli mézespuszedli

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr254325134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása