Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 sütőpor
A töltelékhez:
- 1,5 kg savanykás reszelt alma
- 20 dkg kristálycukor
- 2 mk őrölt fahéj
- 5 dkg darált dióbél
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, nagylyukú almareszelőn lereszeljük és összekeverjük a cukorral, a Fahéjjal és a darált dióval.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a cukrot, a sütőport és összegyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát két cipóra osztjuk és tepsi méretűre (28 x 38 cm) nyújtjuk.
Az egyik tésztalappal kibéleljük a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és rásimítjuk az almatölteléket.
Befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, majd megkenjük tejjel.
Előmelegített sütőben, 180 C°-on, kb.40 perc alatt, szép pirosra sütjük.