HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Diós almáslepény

2016.08.20. 17:43 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalókalmas_02.jpg

 A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 sütőpor

A töltelékhez:

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, nagylyukú almareszelőn lereszeljük és összekeverjük a cukorral, a Fahéjjal és a darált dióval.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a cukrot, a sütőport és összegyúrjuk.

Az összegyúrt tésztát két cipóra osztjuk és tepsi méretűre (28 x 38 cm) nyújtjuk.

Az egyik tésztalappal kibéleljük a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és rásimítjuk az almatölteléket.

Befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, majd megkenjük tejjel.

Előmelegített sütőben, 180 C°-on, kb.40 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Címkék: almás lepény

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5710729526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása