Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 cs. vaníliáscukor
- 1 db tojás
- 3 db tojás sárgája
- 1 tk sütőpor
- 0,5 kg kimagozott szilva
- Fahéj
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- mandulaforgács
Elkészítés:
A lágy vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és azokkal is kavarjuk simára. A lisztet keverjük össze a sütőporral és keverjük a tojásos vajhoz. ha nem áll össze, 1-2 kanál tejfölt vagy tejet adjunk hozzá. Alaposan kizsírozott formát béleljünk ki a tésztával.
A vékony héjú szilvát magozzuk ki, ha nagyon nagyok, vágjuk negyedekbe. Töltsük a szilvát a formába tett tésztába és szórjuk meg fahéjjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan csurgassuk bele a cukrot és verjük tovább, amíg a cukor elolvad. Ezt a habot simítsuk az elősütött tésztára, szórjuk meg a mandulaforgáccsal és tegyük vissza a sütőbe, amíg a hab megpirul.