HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Habos Szilvás Süti

2012.08.01. 21:02 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 cs. vaníliáscukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 kg kimagozott szilva
  • Fahéj
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandulaforgács

 

habosszilvas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A lágy vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és azokkal is kavarjuk simára. A lisztet keverjük össze a sütőporral és keverjük a tojásos vajhoz. ha nem áll össze, 1-2 kanál tejfölt vagy tejet adjunk hozzá. Alaposan kizsírozott formát béleljünk ki a tésztával.

A vékony héjú szilvát magozzuk ki, ha nagyon nagyok, vágjuk negyedekbe. Töltsük a szilvát a formába tett tésztába és szórjuk meg fahéjjal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan csurgassuk bele a cukrot és verjük tovább, amíg a cukor elolvad. Ezt a habot simítsuk az elősütött tésztára, szórjuk meg a mandulaforgáccsal és tegyük vissza a sütőbe, amíg a hab megpirul.

Címkék: süti szilvás habos habos-szilvás

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr814691164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása