HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Májas hurka

2012.01.03. 08:27 | FülekiS | Szólj hozzá!

Májashurka.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tüdő,
  • 50 dkg tokaszalonna,
  • 50 dkg hasaaljaszalonna
  • 50 dkg máj,
  • 1 fél fej
  • 50 dkg hagyma,
  • 1 kgrizs,
  • 15 dkg zsír,
  • 7 dkg só,
  • 2 dkg őrölt feketebors,
  • 2 dkg majoranna,

Elkészítés:

A húsféléket gyengén sózott vízben puhára főzöm, onnét kivéve lehűtöm, majd ledarálom.

Az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára pirítom, hozzáadom a darált húsfélékhez, jól össze is keverem.

A rizst félpuhára főzöm kétszer annyi abalében. Ezt úgy csinálom, hogy amikor már felszívta a levét, és olyan jó tejberizs sűrűségű lesz, akkor leveszem a tűzről.

Ekkor a darált hússal szépen egyenletesen betakarom, és hagyom, hogy így, együtt hűljün.

Amikor lehült annyira, hogy a kéznek kellemesen jó meleg legyen, akkor sózom, beleteszem a fűszereket, és ezekkel is jó alaposan elkeverem.

Az abalével beállítom a kellő, tölthető sűrűséget. Lazán betöltöm a vastag hurkabélbe. A mintegy 80 fokos abalében kb 40 percig abálom. Kiszedve hideg vízbe szedem pár másodpercig.

Ha megszáradt, 200 fokos sütőben ropogósra sütöm, de nem fordítom meg.

Ami nem fogy el, azt a teljes kihűlés után lefagyasztom.

A lefagyasztott hurkát – fogyasztáshoz – 100 fokos sütőbe teszem fagyosan és hagyom ott felmelegedni 1-1,5 óra hosszáig. A végén 200 fokon kicsit megpíritom, de nem forgatom.

Címkék: hurka májaskurka

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr93515611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása