HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tejszínes, gombás pulykamell

2012.01.07. 05:51 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell filé
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1 liter tyúkhúsleves, leveskockából
  • 1,5 dl száraz fehér bor
  • Rozmaring
  • Borsikafű
  • Kakukkfű

Elkészítés:

Dinszteld meg a hagymát, kis tűzön, lassan állandó kevergetéssel!

Tedd bele az apróra vágott pulykamellet és mérsékelt tűzön pirítsd addig, amíg a hús egyenletesen kifehéredik. Ekkor elkezdheted felengedni, levessel meg borral.

A bor legyen száraz és fehér. Borból összesen 1,5 – 2,0 dl-t használj 3 – 4 részletben.

Gyakori kevergetés mellett kb. 1,5 óra alatt megpuhul a hús. A bort és a levest felváltva, apránként öntsd alá oly módon, hogy sose lepje el teljesen, de mindig majdnem.

Egy órás főzés után tegyél bele rozmaringot, borsikafüvet és kakukkfüvet. Rozmaringot, annyit, mint a másik kettőt együtt. Borsot bátran, és sót óvatosan.

Ha a hús megpuhult, tedd bele szeletelt gombát! A gombával nem kell már főzni.

Legyen annyi leve, most először, hogy éppen ellepje. Szórj két púpos evőkanál lisztet a tetejére egyenletesen és várd meg amíg a liszt átázik teljesen. Csak akkor keverd el, és öntsd fel3 dl. tejszínnel. Amikor a lisztel elkeverted, nagyon kell vigyázni rá, mert könnyen lesül. De most már csak 5 – 6 perc és kész.

Adjál mellé gombás rizst. Nem baj, hogy a pulyka is gombás.

Címkék: pulyka gombás pulykamell

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr233525677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása