Hozzávalók:
- 12 szelet vékony fehér kenyér
- 3 db tojás
- egy kevés tej
- 6 szelet gépsonka
- 12 vékony szelet trappista sajt
- só
Elkészítés:
Egy szelet sonkát közrefogunk két szelet sajttal, majd két szelet kenyérrel. Fontos, hogy a sajt is, meg a kenyér is nagyon vékony legyen.
Az így kapott szendvicseket egy csöpp tejföllel felvert tojásba tesszük, majd egy villával a tetejét és az oldalait is alaposan bevonjuk tojással.
Egy kevés sajtot a tojásba is reszelhetünk és só helyett vegetával is ízesíthetjük.
Az alaposan bebundázott szendvicseket bő, forró olajban kisütjük a kenyereket, és forró bő olajban szép piros-barnára sütjük. Nagyon óvatosan kell forgatni, nehogy szétcsússzon, hisz semmi sem tartja össze. Egy lapos fakanállal és egy villával ez ügyesen megoldható.