HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sajtos-sonkás bundáskenyér

2012.01.10. 12:02 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

  • 12 szelet vékony fehér kenyér
  • 3 db tojás
  • egy kevés tej
  • 6 szelet gépsonka
  • 12 vékony szelet trappista sajt

Elkészítés:

Egy szelet sonkát közrefogunk két szelet sajttal, majd két szelet kenyérrel. Fontos, hogy a sajt is, meg a kenyér is nagyon vékony legyen.

Az így kapott szendvicseket egy csöpp tejföllel felvert tojásba tesszük, majd egy villával a tetejét és az oldalait is alaposan bevonjuk tojással.

Egy kevés sajtot a tojásba is reszelhetünk és só helyett vegetával is ízesíthetjük.

Az alaposan bebundázott szendvicseket bő, forró olajban kisütjük a kenyereket, és forró bő olajban szép piros-barnára sütjük. Nagyon óvatosan kell forgatni, nehogy szétcsússzon, hisz semmi sem tartja össze. Egy lapos fakanállal és egy villával ez ügyesen megoldható.

Címkék: bundáskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr33533798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása