Hozzávalók:
4-6 db csirkecomb vagy mell,
1 csomag KOTÁNYI Provance fűszerkeverék,
25 dkg vöröshagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
2,5 dl fehérbor,
fokhagyma,
só,
bors,
olaj.
Elkészítés:
Az előkészitett csirkét sózzuk, borsozzuk, forró olajban süssük barnára és tegyük egy tálba. Vöröshagymát vágjuk csikokra és piritsuk meg az olajban. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a szétnyomott fokhagymát, a bort és 2 dl vizet. Rövid ideig főzzük majd öntsük a csirkére, szórjunk rá a fűszerkeverékből (kb a felét), tegyük vissza a serpenyőbe és fedő alatt pároljuk készre.
Provencei csike
2011.12.10. 21:04 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: csirke francia hús
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr523454234
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.