HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Párolt marhaszelet

2011.12.10. 21:02 | b_andras | Szólj hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg vegyes zöldség,
1 fej vöröshagyma,
60 dkg marhacomb (4 szelet),
4 ek. olaj,
1 ek. paradicsompüré,
5 egész bors,
2 szál kakukkfu,
5 szem borokabogyó,
2 dl vörösbor.

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztitjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk és leszárítjuk. Egy serpenyoben felforrósított olajban a hús mindkét oldalát elosütjük, majd kivesszük. A serpenyobe beletesszük a paradicsompürét, lepiritjuk, majd a zöldségekkel összepiritjuk. Sózzuk, beletesszük a borsot, a kakukkfüvet, a borókabogyót. Ráöntjük a bort, kevés vizet, felforraljuk. A szaftba visszatesszük a húst és fedo alatt a legkisebb lángon 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. Idonként ellenorizzük, hogy legyen alatta mindig folyadék (jó a vörösbor, de a viz is).Krokettel vagy burgonyafánkkal kináljuk.

Címkék: marha hús

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr623454229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása