Hozzávalók:
3 pohár joghurt (natúr)
2 dl tejszín
3 evőkanál zselatin
14 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
Gyümölcs
Gyümölcskocsonya
A joghurtot, a cukrot és a zselatint fel kell forrósítani, de úgy, hogy azért ne forrjon fel. Azután hagyni kell kihűlni, és utána kell hozzákeverni a vaníliás cukrot és a felvert tejszínhabot. Tejszín helyett használható tejszínhabpótló por is.
Ekkor kivajazott tortaformába kell önteni, és a tetejére kell szórni a gyümölcsöt, ami nyilván szépen belemerül a masszába. Amikor ez teljesen megdermed, akkor a tetejére kenhetünk csokoládé krémet (főzés nélküli), vagy csoki pudingot.
Ezután lehet gyümölccsel díszíteni és leönteni a gyümölcskocsonyával.
Joghurttorta
2011.12.10. 20:53 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: torta joghurt sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr383454197
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.