HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tócsni, macok, lapcsánka

2011.12.10. 20:57 | b_andras | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
2 tojás,
3-4 evokanál liszt,
olaj.

Elkészítés:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyoben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evokanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom. Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettot.

Én egy hagymát, és egy cikk fokhagymát is bele szoktam reszelni a masszába, és a receptet lapcsánkaként ismerem. nagyon finom! Húst is lehet mellé adni. Jó Étvágyat! /Kaci

Címkék: krumpli tócsni lapcsánka macok

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr523454210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása