Hozzávalók:
1 kg krumpli,
2 tojás,
3-4 evokanál liszt,
olaj.
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyoben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evokanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom. Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettot.
Én egy hagymát, és egy cikk fokhagymát is bele szoktam reszelni a masszába, és a receptet lapcsánkaként ismerem. nagyon finom! Húst is lehet mellé adni. Jó Étvágyat! /Kaci
Tócsni, macok, lapcsánka
2011.12.10. 20:57 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: krumpli tócsni lapcsánka macok
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr933454210
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.