Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 evokanál salátaolaj,
2 evokanál citromlé,
1 evokanál apróra vágott gyömbérgyökér, vagy
3/4 teáskanál örölt gyömbér,
2 teáskanál só,
1 teáskanál örölt koriander,
1 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál Turmeric /kurkuma azaz indiai sáfrány/,
1/2 teáskanál örölt kömény,
1/4 teáskanál örölt Cardamon /ennek nincs magyar megfeleloje/,
1/4 teáskanál Cayenn bors,
1 csésze sima joghurt,
1 kb 1,5 kg-os darabolt csirke.
Elkészítés:
A joghurt és a csirke kivételével valamennyi hozzávalót össze kell mixelni, és egy nagyobb tálban hozzákeverni a joghurttal.
Éles késsel mindegyik csirkedarabon 2-3 átlós vágást kell csinálni, majd beleforgatni a csirkedarabokat a masszába.
Egy napra /éjszakára/ hutobe tenni.
Elomelegített sütoben vagy grillben, a joghurtos masszával meglocsolva, pirosra sütni.
TANDORI csirke
2011.12.10. 21:03 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: csirke hús tandori indiai
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr953454232
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.