Hozzávalók
- 1 házinyúl
- 2 fej fokhagyma
- 2 friss rozmaringág
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg magozott olajbogyó
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt feketebors
- őrölt rozmaring
Elkészítés:
A nyuszit feldaraboltam. A megtisztított fokhagyma felével gon-dosan megtűzdeltem.
Az egyik rozmaringág leveleit lecsipkedtem és a fokhagyma mellé beszurkáltam a húsba. Ez után sóval, borssal és az őrölt rozmaringgal alaposan bedörzsöltem, öntöttem rá egy kevés olí-vaolajat és jól megforgattam benne, hogy mindenhol egyformán lepje a fűszeres olaj a húst.
Eben a pácban hagytam vagy 3 órán keresztül a hűtőben pihenni.
Ezután egy teflonos edényben, egy kis olajon gyorsan megpirí-tottam minden oldalát. Öntöttem rá egy decinyi száraz fehérbort, egy is vizet. Annyit, hogy úgy félig lepte el, beledobtam a mara-dék fokhagymát, a rozmaringot, az olajbogyót, és fedő alatt pá-roltam bő egy óráig, amíg a hús szépen megpuhult.
A végén egy kanálnyi lisztet szétszórtam a tetején, megvártam, amíg teljesen átázik, és akkor belekeverten a levébe.
Hagymás törtkrumplit csináltam hozzá.
Fokhagymával tűzdelt nyúl
2011.12.14. 22:23 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: nyúl hús fokhagyma
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr643464238
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.