Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 ek falusi fehérkenyér keverék
- 1 ek sikér (Ezeket bio üzletekben lehet kapni)
- 5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg ráma margarin
Elkészítés:
A kevés cukros tejben 15 perc alatt megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a sikért, a falusi fehérkenyér keveréket, a sót. Beleütjük a két tojást, a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, és jól kidagasztjuk. Én egy kis olvasztott rámát is löttyintettem bele, egy-két evőkanálnyit, akkor amikor már majdnem kész volt. Persze ezzel is jól kidolgoztam.
Kelesztés nélkül 16 db cipót formálunk belőle, és mindegyiket tányér nagyságúra nyújtjuk, majd 8-at egymás tetejére tesszük úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott margarinnal. Ugyanígy teszünk a másik 8 lappal is, majd mindkettőt kinyújtjuk legalább 60 cm átmérőjű körre. 8 körcikkre vágjuk, és kifliformára feltekerjük. Tepsibe téve 1-1,5 órát pihentetjük. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, és 180 fokos sütöőben szép pirosra sütjük.
Nagyon finom. Komolyan. :-)