Hozzávalók:
ˇ egy tekercs pite tészta
ˇ 3 tojás
ˇ 250 g tejszín
ˇ 150 g szalonna (császár)
ˇ reszelt sajt
ˇ szerecsendió
Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt, letekerjük a tésztát, bele a sütőedénybe (ami kerek, kb. 28 cm átmérőjű, és legalább pár centi magas a pereme), úgy hogy a peremére szépen felfusson. megszurkáljuk villával. megpirítjuk a szalonnát, ezalatt összekeverjük a tojást a tejszínnel (jól felverve), amibe végül belekeverjük a szalonnát is, sózzuk borsozzuk, szerecsendiózzuk. a keveréket beleontjuk a tésztába (normálisan kb. 3 cm magas lesz), megszórjuk sajttal, és 30 percre mehet a sütőbe.
Gaele megjegyzése, hogy Ő szokott még beletenni gombát, más zöldséget és póréhagymát a keverékbe, valamint a tejszín helyett régebben fel tejszín fel tej összeállítást használt.
És egy recept a pitetésztára: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj (hűtőből már pár órára kivéve), kis só, kis viz.
Quiche Lorraine
2011.12.14. 22:22 | b_andras | Szólj hozzá!
Címkék: francia kiss tészta quiche
A bejegyzés trackback címe:
https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr823464233
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.