HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Quiche Lorraine

2011.12.14. 22:22 | b_andras | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
ˇ egy tekercs pite tészta
ˇ 3 tojás
ˇ 250 g tejszín
ˇ 150 g szalonna (császár)
ˇ reszelt sajt
ˇ szerecsendió

Elkészítés:
200 fokra előmelegítjük a sütőt, letekerjük a tésztát, bele a sütőedénybe (ami kerek, kb. 28 cm átmérőjű, és legalább pár centi magas a pereme), úgy hogy a peremére szépen felfusson. megszurkáljuk villával. megpirítjuk a szalonnát, ezalatt összekeverjük a tojást a tejszínnel (jól felverve), amibe végül belekeverjük a szalonnát is, sózzuk borsozzuk, szerecsendiózzuk. a keveréket beleontjuk a tésztába (normálisan kb. 3 cm magas lesz), megszórjuk sajttal, és 30 percre mehet a sütőbe.
Gaele megjegyzése, hogy Ő szokott még beletenni gombát, más zöldséget és póréhagymát a keverékbe, valamint a tejszín helyett régebben fel tejszín fel tej összeállítást használt.

És egy recept a pitetésztára: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj (hűtőből már pár órára kivéve), kis só, kis viz.

Címkék: francia kiss tészta quiche

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr773464233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása