HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kocsonya (kb. 10-12 tányér)

2011.12.15. 17:03 | FülekiS | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 db füstült csülök
  • 1db. fél sertésfej
  • 4 db első sertésköröm.
  • 6 db sertésfarok
  • 4 db. malac orr
  • 0,5 kg. Sertésbőr
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szál sárgarépa
  • 5 szál petrezselyem gyökér
  • 25 szem bors
  • 2 kk só
Elkészítés:
A hozzávalókat, a zöldség nélkül, gondos tisztítás után feltesszük főni.
A zöldségeket 2,5-3 óra múlva tesszük bele. Ha van akkor még káposztát, kelkáposztát, zellert és karalábét is tehetünk bele. Elrontani nem fogja.
Ha nagyon szép kocsonyát szeretnénk, akkor az a jó, ha fel sem forr, egy pillanatra sem. 90-95 fokon abálva lesz a legjobb és a leg szebb.
Mivel hőmérőnk azért nincs, nem baj ha „gyöngyözik”, de azért arra nagyon vigyázzunk, hogy ne forrjon nagyon, mert akkor opálos lesz a leve.
Ha habját még véletlenül sem szedjük le, az majd szépen elforr, és a képződött barna „maszat” a végén majd leül a fazék aljára.
Kb.4 óra alatt szépen megfő. Akkor jó, amikor a körömről is úgy lefordul a hús, hogy a csontokat könnyedén ki lehet venni belőle, puszta kézzel is.
Még valami, ami szerintem fontos. Amire leszűröm a kocsonyát és szétrakom a húst, addigra a kocsonya levén szépen feljön a zsír. Na, ezt mind leszedem róla az utolsó cseppig.
Melegítek kis serpenyőben két kanál tiszta disznózsírt, és feloldok benne két evőkanál pirospaprikát. Ezt a kirakott húsokra szétosztom, és utána szedem rá a levet. Egy-egy kávéskanállal, tányéronként.
Ilyen lesz közelről:

 

Címkék: kocsonya

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr373466465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása