HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tejeskifli

2011.12.20. 15:12 | FülekiS | Szólj hozzá!

Kifli 022 abc.jpg

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 40 dkg öregtészta
  • 5 ek. tejföl
  • 10 dkg ráma
  • 3 tk cukor
  • 4 tk só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg finomliszt
  • 3 ek sikér

Elkészítés:

Három deci langyos tejbe beteszem a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatom benne az élesztőt.

A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztok, és kb. egy óra alatt, meleg helyen a duplájára kelesztem.

Amikor megkelt 2, vagy három részre osztom, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnék csinálni.

Egy-egy részt kör alakúra nyújtom, kb. 4-5 mm vastagságra.

A köröket nyolc körcikkre vágom, és a szélesebb résznél kezdve feltekerem kifli formára. Vagy sütőzacskóba teszem, és hagyom egy órát kelni, vagy csak sütőlapra teszem, de akkor is kelesztem kb. egy óra hosszáig.

Egy zacskóba 4-6 kifli fér.

Egy kevés vizet bespriccelek a zacskóba, a végét aláhajtom, lezárom, és előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütöm. Ez nagyjából 30 perc. Ha sütőlapon sütöm és nem zacskóban, akkor a sütés előtt megkenem egy kis tejföllel felvert tojással, hogy szép fényes legyen.

A sütés után kiveszem a zacskóból és rácson hagyom kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulekikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr593478376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása